SMS BOMBARDIMANI - SİBER GÜVENLİK EĞİTİMİ

NELER VAR

22 Kasım 2019 Cuma

SMS BOMBARDIMANI

Herkese merhaba. Kali Linux işletim sisteminde yapabileceğimiz eğlenceli bir saldırıdan bahsedeceğim. Kali ortamı windowsa göre oldukça rahat ve özgür bir ortam. Eğer siber güvenlikle ilgiliyseniz mutlaka kullanmanız ve öğrenmeniz gereken işletim sistemidir. İleri zamanlarda daha fazla değineceğim zaten bu işletim sistemine. Linux'e github üzerinden insanların yazmış oldukları uygulamaları, exploitleri indirebilmemiz mümkün. Biz de bugün bu uygulamalardan sms bombing'i kullanacağız. Şöyle bir senaryo düşünelim. Arkadaşlarınızın sizden habersiz buluştuğunu öğreniyorsunuz. Tam o an da eğer siber güvenlikle ilgiliyseniz oradaki arkadaşlarınıza sırasıyla sms bombardımanı yapabilirsiniz. Tabi ki bu uygulamayı tamamen eğlence amaçlı kullanmalısınız. Şimdi bombing'e başlayalım. 
Öncelikle kali linux sanal makinemizi açıyoruz ve "apt-get update ve apt-get upgrade" ile güncellemelerimizi kontrol ediyoruz. Daha sonra terminalden "cd Masaüstü" konumuna geliyoruz. 

İster terminalden indirme işlemini yapın isterseniz de tarayıcınıza tbomb yazarak github üzerinden uygulamayı indirebilirsiniz. Benim sizlere tavsiyem hem elinizin alışması hem de daha pratik olması açısından terminalden yüklemek her zaman daha keyifli oluyor. Masaüstü'müze gelerek uygulamamızı klonluyoruz. Daha sonra "cd TBomb, ls" diyerek uygulama klasörümüzün içerisine giriyoruz. TBomb.sh ın renkli yazıldığını görüyoruz. Bu, uygulamayı çalıştırmak için iznimizin var olduğu anlamına geliyor. Eğer ki sizde renkli görünmüyorsa yapmanız gereken işlem "chmod +x TBomb.sh" yazmaktır. ./TBomb.sh diyerek uygulama kurulumu başlatılır. Enter diyerek aşağıdaki ekrana gelebilirsiniz.

Uygulamamız yüklendi. Burada 1'den 5'e kadar bazı komutlar görünüyor. Bunlardan sadece birinci seçenecek çalışmaktadır. 1 e basıp enter diyoruz.

Karşımıza böyle bir ekran çıkıyor. Burada bize telefon numarası yazacağınız ülkenin kodunu soruyor. +90 yazıp ilerliyoruz. 
2.satırda bizden numarayı yazmamızı istiyor. 3.satırda ise kaç adet mesaj gitmesini istiyorsak o sayıyı belirtiyoruz. Son satırda ise kaç saniye aralıklarla mesajları ileteyim diye soruyor. Buraya da 2 sn diyerek ilerleyelim ve saldırıyı başlatalım. 
Saldırımız başladı. Toplam iletilmesini istediğimiz mesaj sayısına ulaşana kadar saldırımız devam edecektir. Ben kendi telefonuma denedim bu saldırıyı ve gelen bildirimler ise bu şekilde; 


SMS bombardımanımız başarıyla gerçekleşti. Bir sonraki konuda görüşmek üzere. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder